Salvatorkerk Salvatorkerk

Salvatorkerk Veenendaal

Adriaen van Ostadelaan 54, 3904 TL Veenendaal


Actualiteit

Adventsactie: hulp aan de Voedselbank

21 november 2023, namens de pastoraatsgroep

In Nederland leven bijna 1 miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen diegenen die het financieel even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp.
Als kerk geven we rond de Advent extra aandacht aan De Voedselbank en zamelen we houdbare producten in. Er liggen lijstjes in de kerk met producten die gedoneerd kunnen worden. Vanaf zondag 12 november t/m 17 december kunt u deze producten in de daarvoor bestemde kratten bij de ingang van de kerk neerzetten. Dit is ook mogelijk op de dinsdagochtend als het secretariaat open is. Vóór Kerst worden de kratten naar De Voedselbank gebracht. Samen kunnen we het verschil voor vele mensen maken! Alvast hartelijk dank. Tip: u kunt bijvoorbeeld ook uw kerstpakket doneren.


Ouderavond voor ouders aankomende communicantjes

1 november 2023, Catechese links

Na de doop is de Eerste Heilige Communie de tweede belangrijke stap die kinderen zetten op de weg van het geloof. De eerste deelname aan de Eucharistie (de Mis) wordt de Eerste Heilige Communie genoemd. De Eucharistie (de heilige Communie) is dé plaats waar we Jezus mogen ontmoeten en in ons leven ontvangen.

Binnenkort wordt er in onze parochie een begin gemaakt met de voorbereidingen op de Eerste Heilige Communie. Met het Doopsel wordt een kind opgenomen in de Kerk. Vanaf de leeftijd van 7 jaar wordt het kind uitgenodigd om de Eerste Heilige Communie te ontvangen.

De Eerste Heilige Communieviering vindt plaats op zondag 26 mei 2024 in de Salvatorkerk te Veenendaal.

De eerste ouderavond vindt plaats op donderdag 23 november 2023 om 20.00 uur in de parochiezaal. Deze avond is bestemd voor de ouders/verzorgers van kinderen die de Eerste Heilige Communie willen gaan doen. Tijdens deze avond zal u uitleg gegeven worden over de Eerste Heilige Communie en hoe de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie dit jaar georganiseerd gaat worden. Er is gelegenheid tot stellen van vragen. Ook als u nog niet zeker weet of u uw kind wilt laten deelnemen dit jaar of als uw kind nog niet gedoopt is, bent u van harte welkom!

U kunt het aanmeldingsformulier vinden op de website van onze kerk: www.salvatorkerkveenendaal.nl onder het kopje formulieren. U kunt dit aanmeldingsformulier volledig ingevuld mailen naar: ehcveenendaal@hotmail.com o.v.v. aanmelding EHC. U kunt het formulier ook inleveren of opsturen naar het secretariaat van onze kerk.

Uiteraard kunt u uw kind ook op de ouderavond aanmelden.

Mocht u verhinderd zijn om de ouderavond bij te wonen en wilt u uw kind toch laten deelnemen aan de communievoorbereiding? Neem dan voor vragen en inlichtingen contact op met Miranda Tinholt van de communiewerkgroep. Email: ehcveenendaal@hotmail.com

Hulp gezocht!

Lijkt u het leuk om mee te helpen met de voorbereidingen en kinderbijeenkomsten? Neem dan contact op!


Tweede zaterdag van de maand: Klus- en tuinochtend

6 mei 2023, namens de Locatieraad

Elke tweede zaterdag van de maand komt er een groep vrijwilligers bij elkaar om klussen te doen in en rondom de kerk. Tevens wordt de tuin onderhouden. Ook als u even binnen wilt lopen is dat mogelijk. De koffie staat klaar. Wilt u helpen? Dat kan: u hoeft zich niet aan te melden, maar kom gerust koffiedrinken of meehelpen.
Voor meer informatie of opmerkingen: mail dan naar lrv@pztb.nl

We beginnen om 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.


Vierde dinsdag van de maand: gezamenlijke maaltijd

6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep

IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS HOUDEN WE EEN ZOMERSTOP


Voor iedereen die gezellig samen wil eten hebben we de gelegenheid op de vierde dinsdag van de maand. Een groep komt dan samen in de parochiezaal en een kookteam en gastvrouwen staan klaar om u te ontvangen. De kosten bedragen €7,00 per persoon. U ontvangt dan een heerlijk drie-gangenmenu. Voor meer informatie kunt u Cisca Groothedde aanspreken in de kerk of een mailtje sturen aan pgv@pztb.nl
U bent welkom om 17.15 uur in de parochiezaal.


Derde zondag van de maand: Omgekeerd huisbezoek (in Salvatorkerk)

6 mei 2023, namens Omgekeerd huisbezoek

IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS HOUDEN WE EEN ZOMERSTOP

Het zogenaamde Omgekeerd Huisbezoek is elke derde zondag van de maand om 12.15 uur. Mensen vroegen wel eens aan mij: ‘Loopt dat nou nog, dat omgekeerd huisbezoek?’ Gelukkig kon ik volmondig zeggen: ‘Ja, dat loopt.’

De meeste bijeenkomsten beginnen met een openingsverhaaltje of openingsgedicht waarna de soep en broodjes op tafel komen. Daarna is er ruimte voor wie iets wil vertellen. Zo’n verhaal start dan bijvoorbeeld met een zin als: ‘Wat me nou toch afgelopen week overkomen is.’ Gelukkig zit er veel humor in die belevenissen, maar ook wanneer het serieuze zaken zijn, is daar aandacht voor. Ook verdrietige zaken mogen het licht zien. Daarmee komt een belangrijke doelstelling van het project tot zijn recht. We willen namelijk tijd en ruimte bieden voor Het verhaal van mensen. We maken in ons leven veel mee en we willen anderen vaak niet ‘lastig vallen met ons verhaal’, maar zeker wanneer wij alleen zijn komen te staan, is het ook wel eens heel fijn om het nog eens te mogen zeggen. Wat fijn dan ook om te zien dat er bij het Omgekeerd huisbezoek vertrouwen en respect is voor die momenten van delen met elkaar. Ook de komende tijd willen wij ruimte bieden voor ontmoeting en verhaal en brood en soep met elkaar delen. U bent van harte welkom!

Meestal zijn wij met ongeveer 12 personen. Er zijn enkele vaste bezoekers, maar ook minder vaste bezoekers zijn welkom en gelukkig zijn er altijd weer mensen die voor het eerst komen. Wij, bezoekers van Omgekeerd huisbezoek, hopen dat u nieuwsgierig bent en blijft naar het Omgekeerd huisbezoek en niet zult aarzelen eens bij ons binnen te lopen wanneer u daar behoefte aan heeft. Het wordt al jaren georganiseerd door Charlotte Kamp en Henk Koop.


Eerste dinsdag van de maand: Rozenkransgebed (in Salvatorkerk)

6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep

IN DE MAANDEN JULI EN AUGUSTUS HOUDEN WE EEN ZOMERSTOP

Gedurende de hele maand oktober hebben we in onze kerk wekelijks de rozenkrans gebeden. Het is een mooi moment van gezamenlijk gebed en bezinning. Om dit niet alleen tot Mariamaanden te beperken, is de kerk vanaf elke eerste dinsdag van de maand om 19.15 uur open om samen de Rozenkrans te bidden.
In eenvoud en met een open hart bidden we samen bij de Mariakapel. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Er worden mapjes met het Rozenkransgebed uitgedeeld zodat ook wie niet vertrouwd is met dit gebed makkelijk mee kan doen. We sluiten het gebed met een Maria liedje. Daarna is er gelegenheid om een kopje koffie of thee samen te drinken.Keer terug