Salvatorkerk Salvatorkerk

Salvatorkerk Veenendaal

Adriaen van Ostadelaan 54, 3904 TL Veenendaal


Actualiteit

Derde dinsdag van de maand: Stille aanbidding

19 maart 2024, namens het Pastoraal Team

In veel katholieke kerken kun je naar de stille, of eucharistische aanbidding gaan. Alleen in het aartsbisdom Utrecht zijn er 22 kerken waar dit mogelijk is.

Vanaf dinsdag 19 maart van 19:30 tot 20:30 uur wordt ook in onze geloofsgemeenschap de stille aanbidding gehouden. Maar wat is het precies? Het is een oude vorm van gebed die terug gaat naar het vroege christendom waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden. We willen graag een steeds meer open en uitnodigende kerk zijn waar ruimte is om te bidden ook buiten de vieringen op zondag. Bij de stille aanbidding wordt een geconsacreerde hostie in een monstrans op het altaar uitgesteld.

Laten we naar Hem gaan om naar de stem van God te luisteren, laten we een moment voor onszelf pakken en weg van de rumoerige en drukke wereld gaan en de aanwezigheid van Jezus in de stilte te ervaren.

Wanneer? Elke derde dinsdag van de maand om 19:30 uur (eerste keer op 19 maart).

Waar? In de kerk.
Voor wie? Voor iedereen, jong en oud die behoefte heeft aan een moment bezinning en in stilte dichtbij God wil zijn.


Update gezondheid Pastoor Mauricio

12 maart 2024, namens het Pastoraal Team

Op de website van de parochie vertelt pastoor Mauricio hoe het met zijn gezondheid gaat en wat de vooruitzichten voor hem zijn (wederom zal hij minstens twee maal geopereerd moeten worden).
“"De uitdagingen van je gezondheid benaderen met moed en geestelijke kracht!" Lees het volledige verhaal op de site van de parochie.

www.pztb.nl


Theater voorstelling Titus Brandsma

12 maart 2024, namens het webteam

Acteur Rein van Schagen speelt op 13 april de rol van Titus Brandsma in deze indringende theatervoorstelling.
De voorstelling volgt Titus Brandsma in deze laatste periode van zijn leven. Na zijn arrestatie wordt zijn geloof danig op de proef gesteld als zes maanden van nietsontziende terreur volgen, eerst in Kamp Amersfoort en later in Dachau. Zijn standvastigheid en moed vallen op. Ondanks zijn zwakke gestel weet Titus Brandsma zijn menselijkheid te behouden; hij biedt anderen troost en vergeeft zelfs zijn beulen. Waar? Ontmoetingshuis.
Toegang € 10,00 inclusief consumptie.
Meer informatie: zie website .

www.ontmoetingshuis.nl

(Dit is een activiteit buiten onze parochie)


Liduinagroep zoekt versterking

1 maart 2024, Liduinagroep

Lijkt het je leuk om vrijwilligerswerk te doen met ouderen? Heb je een luisterend oor en wil je groeien in het coördineren van activiteiten binnen onze bezoekgroep? Of misschien ken je iemand waarmee je dit samen wil doen? Dan kom(en) je/jullie als geroepen! Want na bijna 45 jaar gaat onze huidige coördinator aan het eind van dit jaar helaas stoppen. Sinds 1981 geeft Mieke Kleppers (zie hieronder de oproep van Mieke) met hart en ziel leiding aan de bezoekgroep (de Liduinagroep) van de Salvatorkerk. Een team van ongeveer 12 vrijwilligers die regelmatig ouderen en zieke parochianen bezoeken. En met Pasen en Kerst brengen zij een extra attentie rond. We vinden het belangrijk dat deze activiteiten blijven doorgaan, omdat diaconie een onmisbare tak binnen onze kerk is. Mag Mieke Kleppers haar taak aan jou of jullie overdragen? Voor meer informatie kun je mailen naar de pastoraatsgroep via pgv@pztb.nl of bellen naar Jos van der Lee 06 21840419 of contact opnemen met Mieke (zie hieronder).

Mieke Kleppers doet oproep

Wie…o…wie wil mij opvolgen als coördinator van de Liduinagroep.
Helaas laat mijn gezondheid het niet meer toe om nog langer deze groep aan te sturen.
Na 42 jaar wil ik graag het stokje doorgeven aan een andere vrijwilliger.
Wat een geweldige groep is de Liduinagroep. Wij maken zoveel zieke- en oudere parochianen blij.

Met een bezoekje, een kaartje of zomaar een beetje aandacht. De vrijwilligers doen dit werk vanuit hun hart.

Het gaat mij dan ook aan het hart dat ik dit werk niet langer kan doen.

Ik hoop dat er een parochiaan is die dit werk wil voortzetten.

Ik blijf nog tot het eind van dit jaar actief dus ik kan iemand inwerken. Neem gerust contact op met mij.
Dan zal ik u warm maken om dit prachtige werk te doen voor onze Parochie.

Hopende op een positief resultaat afwachtend

Mieke Kleppers (coördinator) telefoon 0318 522528


Jongerenreis Taizé

10 februari 2024, Aartsbisdom Utrecht

Na het succes van de reis naar de Wereldjongerendagen in Lissabon in 2023 wil Jong Aartsbisdom vaker een reis aanbieden aan jongeren.

Korte reisjes, dichter bij huis, in de jaren dat er geen WJD plaatsvindt is het idee. Daarom organiseert priester Gauthier de Bekker in de meivakantie een reisje naar Taizé, Frankrijk. Iedereen die al eens naar Taizé is geweest, weet dat het een bijzondere plek is, die je zeker weet te raken.

Klik hier om de flyer te bekijken






Tweede zaterdag van de maand: Klus- en tuinochtend

6 mei 2023, namens de Locatieraad

Elke tweede zaterdag van de maand komt er een groep vrijwilligers bij elkaar om klussen te doen in en rondom de kerk. Tevens wordt de tuin onderhouden. Ook als u even binnen wilt lopen is dat mogelijk. De koffie staat klaar. Wilt u helpen? Dat kan: u hoeft zich niet aan te melden, maar kom gerust koffiedrinken of meehelpen.
Voor meer informatie of opmerkingen: mail dan naar lrv@pztb.nl

We beginnen om 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur.


Vierde dinsdag van de maand: gezamenlijke maaltijd

6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep

Voor iedereen die gezellig samen wil eten hebben we de gelegenheid op de vierde dinsdag van de maand. Een groep komt dan samen in de parochiezaal en een kookteam en gastvrouwen staan klaar om u te ontvangen. De kosten bedragen €7,00 per persoon. U ontvangt dan een heerlijk drie-gangenmenu. Voor meer informatie kunt u Cisca Groothedde aanspreken in de kerk of een mailtje sturen aan pgv@pztb.nl
U bent welkom om 17.15 uur in de parochiezaal.
(In de maanden juli en augustus houden we een zomerstop)


Derde zondag van de maand: Omgekeerd huisbezoek (in Salvatorkerk)

6 mei 2023, namens Omgekeerd huisbezoek

Het zogenaamde Omgekeerd Huisbezoek is elke derde zondag van de maand om 12.15 uur. Mensen vroegen wel eens aan mij: ‘Loopt dat nou nog, dat omgekeerd huisbezoek?’ Gelukkig kon ik volmondig zeggen: ‘Ja, dat loopt.’

De meeste bijeenkomsten beginnen met een openingsverhaaltje of openingsgedicht waarna de soep en broodjes op tafel komen. Daarna is er ruimte voor wie iets wil vertellen. Zo’n verhaal start dan bijvoorbeeld met een zin als: ‘Wat me nou toch afgelopen week overkomen is.’ Gelukkig zit er veel humor in die belevenissen, maar ook wanneer het serieuze zaken zijn, is daar aandacht voor. Ook verdrietige zaken mogen het licht zien. Daarmee komt een belangrijke doelstelling van het project tot zijn recht. We willen namelijk tijd en ruimte bieden voor Het verhaal van mensen. We maken in ons leven veel mee en we willen anderen vaak niet ‘lastig vallen met ons verhaal’, maar zeker wanneer wij alleen zijn komen te staan, is het ook wel eens heel fijn om het nog eens te mogen zeggen. Wat fijn dan ook om te zien dat er bij het Omgekeerd huisbezoek vertrouwen en respect is voor die momenten van delen met elkaar. Ook de komende tijd willen wij ruimte bieden voor ontmoeting en verhaal en brood en soep met elkaar delen. U bent van harte welkom!

Meestal zijn wij met ongeveer 12 personen. Er zijn enkele vaste bezoekers, maar ook minder vaste bezoekers zijn welkom en gelukkig zijn er altijd weer mensen die voor het eerst komen. Wij, bezoekers van Omgekeerd huisbezoek, hopen dat u nieuwsgierig bent en blijft naar het Omgekeerd huisbezoek en niet zult aarzelen eens bij ons binnen te lopen wanneer u daar behoefte aan heeft. Het wordt al jaren georganiseerd door Charlotte Kamp en Henk Koop.
(In de maandagn juli en augustus houden we een zomerstop)


Eerste dinsdag van de maand: Rozenkransgebed (in Salvatorkerk)

6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep

Gedurende de hele maand oktober hebben we in onze kerk wekelijks de rozenkrans gebeden. Het is een mooi moment van gezamenlijk gebed en bezinning. Om dit niet alleen tot Mariamaanden te beperken, is de kerk vanaf elke eerste dinsdag van de maand om 19.15 uur open om samen de Rozenkrans te bidden.
In eenvoud en met een open hart bidden we samen bij de Mariakapel. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Er worden mapjes met het Rozenkransgebed uitgedeeld zodat ook wie niet vertrouwd is met dit gebed makkelijk mee kan doen. We sluiten het gebed met een Maria liedje. Daarna is er gelegenheid om een kopje koffie of thee samen te drinken.
(In de maandag juli en augustus houden we een zomerstop)



Keer terug