Actualiteit
December: inzameling voor De Voedselbank
30 november 2024, De Heilige Titus Brandsma Parochie
Traditiegetrouw doen we als Salvatorkerk in deze tijd mee aan de inzameling voor de Voedselbank. We zamelen houdbare producten in. In de hal liggen lijstjes met producten die gedoneerd kunnen worden in de daarvoor bestemde kratten in de hal van de kerk. U kunt hiervoor ook een speciale tas meenemen om thuis te vullen. Ook de hele maand december kunt u producten inleveren. Hieronder ziet u om welke producten het gaat, die ze goed kunnen gebruiken.
Pedaalemmerzakken, Vuilniszakken, Handzeeppompjes, Kleine pakjes chocomel, chocomel, Pakken sap, Coffeecreamer, Blikjes vis op olie, Toiletblocs, Toiletreiniger, Honing |
|
|
Kerstdorp te bezichtigen in pastorie
30 november 2024, De Heilige Titus Brandsma Parochie
Ieder jaar bouwt pastor Erik Rozeman voor Kerstmis een kerstdorp. Dit jaar heeft hij dit opnieuw gedaan in de huiskamer van zijn pastorie. Gedurende de gehele Advent- en Kersttijd zal het kerstdorp te bekijken zijn na iedere zondagsviering in Veenendaal. Ook dit jaar is aan het dorp een prijsvraag verbonden. In het dorp zijn objecten verwerkt die verwijzen naar Bijbelverhalen en de Rooms Katholieke Kerk. Aan de deelnemers wordt gevraagd de juiste antwoorden te geven op de vragen die verbonden zijn aan de objecten. Onder hen die alle vragen juist hebben beantwoord zal een mystery box worden verloot t.w.v. €20. Meer informatie over de prijsvraag vindt u op het deelnemersformulier dat te verkrijgen zijn bij het kerstdorp. |
|
|
 
Update pastoor: Goed nieuws!
28 november 2024, De Heilige Titus Brandsma Parochie
Op 9 oktober was het zover: ik moest opnieuw naar de operatiekamer.
Ik vertrok met hoop en tegelijkertijd met bezorgdheid. Toch heb ik altijd vertrouwen gehad, dankzij het gebed en de steun van jullie allemaal. Ik ben nooit ontmoedigd geweest; de pijn heeft me nooit verzwakt, maar is een gebed geworden. Ik probeer mezelf ervan te overtuigen dat de energie die het kost om te klagen over fysieke pijn en frustratie, ook omgezet kan worden in positief denken, vertrouwen en gebed. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk, en sommige dagen en momenten zijn zwaarder dan andere. Door de situatie lukte het bidden soms niet met een glimlach en gevouwen handen, maar eerder met een gerimpeld voorhoofd, gebalde vuisten en een vleugje ongeduld. Toch was ik me er in zulke momenten van bewust hoe belangrijk het is om die kracht om te zetten in iets positiefs.
Op 8 oktober had ik een voorbereidende afspraak voor de operatie. Elke keer als ik naar ETZ-Tilburg ging, hoorde ik de chirurg zeggen: “Het gebied is onrustig, dus we kunnen de definitieve operatie niet doen. We moeten een tussenoperatie uitvoeren om het gebied voor te bereiden.” Natuurlijk vroeg ik de chirurg altijd of het mogelijk was om direct de grote operatie te doen. Dankzij de holistische benadering binnen de geneeskunde en de ruimte voor de patiënt om mee te denken, kon ik mijn mening geven. Geneeskunde heeft tegenwoordig ook een vleugje synodaliteit!
De chirurg luisterde naar mij en hield rekening met mijn suggesties. Zo werd bijvoorbeeld de operatie die gepland stond voor 18 april van dit jaar – als voorbereiding op de definitieve ingreep – uitgesteld, nadat men de verbeteringen en vooruitgang in mijn situatie had gezien dankzij al die gesprekken. Toen concludeerde de chirurg dat mijn lichaam een natuurlijke drainage had gedaan en goed met de perforatie omging. Toch zei zij steeds: “Ik zal eerst overleggen met mijn collega’s en u op de hoogte brengen van de beslissing. We willen geen fouten maken, zeker niet met een operatie die maar één keer uitgevoerd kan worden.”
Op 8 oktober besloot ik bij de voorbereidende afspraak niets te zeggen. Ik nam me voor alles te laten gebeuren zoals het moest gebeuren. Ik vertrouwde de artsen volledig en wilde absoluut niets aandragen. Ken je het overgavegebed van de zalige Charles de Foucauld? Het is een prachtig gebed dat ik al sinds mijn eerste jaar in het seminarie ken. Tijdens de medische afspraak van 8 oktober begeleidde dat gebed mij, en in stilte herhaalde ik: “Vader, ik verlaat mij op U, doe met mij wat Gij goedvindt.”
Tot mijn verrassing hoorde ik na het onderzoek, terwijl ik me voorbereidde op het gebruikelijke verhaal over het ‘onrustige gebied’, de chirurg zeggen: “Nou! Het gebied ziet er erg rustig uit. Ik denk dat we de grote operatie kunnen uitvoeren.” Maar zij voegde er direct aan toe: “Ik kan geen garanties geven. Die beslissing wordt pas in de operatiekamer genomen. Daar kunnen we beter beoordelen of het verantwoord is. Dus als u wakker wordt, weet u of we de tussenoperatie of de grote operatie hebben uitgevoerd.” Daarmee eindigde onze medische afspraak.
Ik verliet het ziekenhuis vol hoop. Van Charles de Foucauld schakelde ik over naar Theresia van Avila en zong vol vreugde voor mezelf: “Nada te turbe, nada te espante…” Het eerste wat ik deed, was tegen degene die mij vergezelde zeggen: “Laten we naar de stilteruimte van het ziekenhuis gaan, naar de kapel, en daarna naar een kerk in het centrum van Tilburg.” En dat deden we.
In Tilburg werd opnieuw bevestigd hoe prachtig het is dat kerken hun deuren open hebben staan. Ik herinnerde me hoe ik ooit als student in Utrecht tevergeefs naar een open kerk zocht. Ik fietste bijna de hele stad door, maar vond geen enkele kerk die open was. Ik was bang dat het in Tilburg hetzelfde zou zijn, maar dat was gelukkig niet zo! Integendeel, bijna alle kerken waren open, met zelfs de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken. Prachtig! We beseffen niet hoeveel goeds we doen door een open kerk te bieden aan iemand die behoefte heeft om te bidden. Een open kerk is een oase van rust! Dat is precies wat ik ook in onze parochie wens en daaraan werken wij samen!.
Hoe dan ook, ik ging die avond uitrusten, en de volgende dag was ik terug in het ziekenhuis voor de operatie.
Gefeliciteerd, de grote operatie is uitgevoerd en hij was succesvol!
Dat waren de eerste woorden die ik hoorde toen ik mijn ogen opende en me realiseerde dat ik de operatiekamer in ETZ-Tilburg verliet en op een brancard naar de verkoeverkamer werd gebracht. Het was woensdag 9 oktober 2024, rond 15.30 uur. Ik opende mijn ogen en voelde veel pijn in mijn onderrug, maar toen ik die woorden hoorde, leek het alsof ik een hoge dosis van de beste pijnstiller had gekregen. De grote operatie heeft voor mij altijd geklonken als de ultieme genezing, de ultieme oplossing voor het probleem. Als er hoop is, wordt de pijn draaglijk! Hoop doet leven! Die zin was voor mij op dat moment een levende waarheid.
In 2023 begon voor mij een nieuw avontuur in mijn priesterroeping. Ik ging vol kracht en vreugde de uitdaging van een nieuwe parochie aan, zonder te weten dat ik tegelijkertijd een van de zwaarste uitdagingen in mijn leven aanging: lichamelijke pijn en ziekte. Het was een stille, bijna onzichtbare ziekte. Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan, want ik was nog nooit eerder echt ziek geweest. Natuurlijk kende ik griep, hoofdpijn en verkoudheid, en ook de effectiviteit van paracetamol was me niet onbekend. Maar een ernstige ziekte had ik nooit ervaren.
Plotseling veranderde mijn leven, en moest ik drie operaties ondergaan. De eerste vond plaats op 10 februari 2023, de tweede op 17 april en de derde op 20 juni van datzelfde jaar. Na elke operatie luisterde ik aandachtig naar de bemoedigende woorden en kaartjes die mensen stuurden: Beterschap! Die woorden gaven mij kracht, maar ik wist dat er steeds weer een volgende operatie aankwam. De hersteltijd na elke ingreep was confronterend. Ik droomde van een operatie waarbij ik uiteindelijk zou horen: Beterschap, in de wetenschap dat het herstelproces na die operatie definitief zou zijn.
En op 9 oktober gebeurde dat. De grote operatie vond plaats. De chirurg was erg tevreden en ik moest een nacht in het ziekenhuis blijven om mijn herstel in de gaten te houden. De volgende ochtend kwamen de chirurg en het team langs. Wat een vreugde om te horen: De operatie was een succes, we zijn tevreden. Tegelijkertijd kreeg ik een grote verantwoordelijkheid: Nu is het aan jou om goed te herstellen, want deze operatie staat bekend als zeer pijnlijk.
De eerste zes weken na de operatie zouden in het teken staan van herstel en genezing, waarbij ik heel voorzichtig moest zijn. Het definitieve resultaat van de operatie kon pas drie maanden later worden beoordeeld, maar na zes weken mocht ik mijn werk hervatten. Dat ben ik nu aan het doen.
Op 20 november, precies zes weken na de operatie, had ik een afspraak met de chirurg. Zij was zeer tevreden over mijn herstel. Hoewel ik nog steeds wat pijn heb, kan ik die goed verdragen met pijnstillers. Deze horen immers bij het proces en ondersteunen het genezingsproces. Ik had eerder geen update geschreven omdat ik geen valse hoop wilde wekken, maar nu de dokter mij heeft gezien, kan ik zeggen dat er duidelijke tekenen van hoop zijn. Natuurlijk blijft de situatie onzeker en moeten we drie maanden wachten voor een definitief oordeel, maar alles wijst erop dat ik op weg ben naar volledig herstel.
Tijdens deze tijd van rust en stilte ben ik bewust bezig geweest met mijn gezondheid, zowel fysiek als geestelijk. Omdat de darm wel eens het tweede brein van de mens wordt genoemd, heb ik geprobeerd de nodige rust te nemen om positief te blijven denken en met vreugde te blijven dienen in de parochie.
In deze tijd van stilte ben ik op de hoogte geweest van de situatie van de parochie, zowel pastoraal als bestuurlijk. Deze periode gaf me meer inzicht in mijn missie als persoon, gelovige, priester en pastoor. Ik ben enorm dankbaar voor het begrip en de steun van iedereen: vrijwilligers, parochianen, pastoraatsgroepen, locatieraden, de redactie van TitusBreed, het bouwteam, collega’s, parochiemedewerkers, secretariaten, het communicatieteam, de mensen en families die voor mij gezorgd hebben met eten, en vrijwilligers die mij hebben geholpen in de pastorie met alle praktische taken. Mijn dank gaat ook uit naar mijn vrienden, familie, het aartsbisdom en mijn oude parochianen. Mijn dankbaarheid geldt in het bijzonder pastor Erik Rozeman, het parochiebestuur en het centrale secretariaat, die mij onvoorwaardelijk hebben gesteund.
Nogmaals, ik vraag begrip voor het feit dat ik niet op alle berichten en gebaren van steun heb gereageerd. Weet dat ik alles heb ontvangen, en dankzij al die steun sta ik hier met zoveel motivatie en kracht. Elk woord, elk gebed, elke kaars en elk bericht heeft mij gesterkt.
Tijdens de operatie vroeg ik het medisch team: “Mag ik jullie handen zegenen?” Met hun positieve reactie deed ik dat, waarna ik een Weesgegroet bad. Terwijl ik naar de operatielamp keek, voelde ik een mengeling van geloof, hoop, angst en vertrouwen in God en de artsen, totdat ik door de verdoving in slaap viel. Mijn familie is ver weg, maar zoals het evangelie zegt, zijn wij hier ook een grote familie. Geloof zonder daden is dood; maar al jullie steun en nabijheid zijn daden die aan het geloof een helder gezicht geven. Ze zijn concreet, en al deze steun heeft mij dat geleerd.
|
|
|
Korte berichten
13 oktober 2024, De Heilige Titus Brandsma Parochie
Hieronder staan korte berichten, oproepen en algemene mededelingen.
Oproep: ouderenvervoer
Als je niet zelfstandig meer naar de kerk kunt komen is het
heel fijn als een medeparochianen je komt ophalen met de
auto. Door samen te vieren en na afloop gezellig koffie te
drinken, blijf je bij je geloofsgemeenschap betrokken.
Sommige parochianen moeten inmiddels met een taxi naar de
kerk komen. Het kleine groepje vrijwilligers dat nog ouderen
ophaalt komt chauffeurs te kort. We doen daarom een dringend beroep op u!
Zou u niet eens in de drie weken iemand op willen halen en weer thuis willen brengen na de viering? Meldt u dan alstublieft aan bij Henk Koop.
06-41824913 of hgjmkoop@gmail.com
Planten en stekjes gezocht
De bloemengroep is op zoek naar bloeiende vaste planten voor in de tuin. In ieder geval naar stekjes van de vrouwenmantel en van het duizendblad.
Heeft u wat voor hen? U mag het op zondag na de viering of dinsdag (tussen 9.30-11.30 uur) afgeven.
Rome bedevaart
In 2025 vindt de Nationale Bedevaart plaats naar Rome in het Heilig Jaar 2025
Paus Franciscus heeft voor 2025 een Heilig Jaar afgekondigd met als thema “Pelgrims van hoop”. Als voorbereiding daarop is 2024 uitgeroepen tot een “Jaar van gebed”.
Mochten parochianen overwegen zich aan te sluiten als bedevaartganger naar Rome volgend jaar, geef je dan nu op! De inschrijving is beperkt per bisdom.
Schrijf je nu in, aarzel niet vóór het te laat is. Meer informatie: secretariaat@pztb.nl
|
|
|
Holy Hour
22 augustus 2024, De Heilige Titus Brandsma Parochie
“Toen sprak Hij [Jezus] tot hen:
“Ik ben bedroefd tot stervens toe. Blijft hier en waakt met Mij” Mat 26, 38-40
In bovenstaande Bijbeltekst wordt het eerste Heilige Uur of Holy Hour beschreven dat ooit is gehouden. Deze tekst geeft ook gelijk goed weer waar het bij het Holy Hour om gaat: namelijk om bij Jezus te zijn en bij Hem te waken. Daarom vind het Holy Hour bijna uitsluitend plaats met uitstelling van het Allerheiligste Sacrament en de aanbidding daarvan. Over de hele wereld komen steeds meer mensen tot de ontdekking van de grote kracht die in het Holy Hour kan worden opgedaan. Een grote leraar van de kerk, de heilige Thomas van Aquino, sprak op de volgende manier over de Eucharistie, namelijk dat wanneer de consecratiewoorden zijn uitgesproken het is alsof een groot vuur wordt ontstoken op een nieuwe plek. Wanneer wij in aanbidding bij de Heer aanwezig zijn mogen wij ons warmen aan dat vuur wanneer het leven ons door de vele uitdagingen in de kou heeft laten staan.
Vanaf 1 september zal pastor Erik Rozeman beginnen met een Holy Hour in de Salvatorkerk te Veenendaal. Het Holy Hour zal iedere dag plaatsvinden van 7.00 uur tot 8.00 uur met de uitzondering van de vrijdag en de derde dinsdag van de maand (dan is de aanbidding in de avond). Iedereen is van harte welkom om aan te sluiten bij het Holy Hour. Deze vorm van aanbidding blijft echter wel afhankelijk van de beschikbaarheid van pastor Rozeman. Voor de maand september geldt het volgende schema:
Het Holy Hour zal in de maand november plaatsvinden op:
-26 november - 30 november
Voor december: 1,2 en 3 december. 5 t/m 12 en 16 t/m 31 december
|
|
|
Veense Alledagkerk
28 mei 2024, namens Oecumenische Werkgroep
Heeft u al eens gehoord over de Veense Alledag kerk? Iedere eerste en derde zaterdag van de maand is de oude kerk op de Markt (het witte kerkje) open voor rust, bezinning en ontmoeting. Om 12.00 uur begint een korte samenkomst onder leiding van één van de Veenendaalse voorgangers. Na het welkom en de schriftlezing wordt een korte overdenking gehouden. De samenkomst wordt omlijst door muziek. Na de zegengroet is er gelegenheid om met elkaar na te praten met koffie en thee.
Rooster:
1 juni Nico van der Voet
15 juni Maria Meijer
6 juli Ds. Hans Vel Tromp
7 september Ds. Henk Russcher
21 september Ds. Coby de Haan
5 oktober Bert Roor
19 oktober Ds. Leo Buijs
2 november Ds. Jacko Holtland
16 november Ds. Panc Vermaat
7 december Jaap Molenaar
21 december Ds. Wijgert Teeuwissen
Meer informatie vindt u op:
www.veensealledagkerk.nl/
|
|
|
Afspraak ziekenzalving
5 mei 2024, namens het Pastoraal Team
Wanneer iemand gezond is, denkt men niet na over een ziekenzalving. Maar er kan zich plotseling een situatie voordoen, waarbij een familielid, een geliefde of uzelf dit sacrament wilt ontvangen. Het sacrament van de ziekenzalving wordt ook wel ‘Het laatste sacrament’ genoemd, wat doet vermoeden dat het alleen wordt toegediend aan stervenden. Het gebeurt dan weleens dat er laat contact wordt opgenomen, waardoor de priester te laat komt en de zieke al is overleden. Dat is voor alle betrokkenen erg verdrietig.
Het sacrament kan echter ook worden toegediend aan gelovigen die op hoge leeftijd zijn, ernstig ziek zijn of een zware operatie moeten ondergaan. Het is zelfs erg mooi als de gelovige het sacrament, samen met de familie, bewust kan ontvangen en er door gesterkt kan worden. "De eerste genade van dit sacrament is een genade van troost, vrede en bemoediging om de moeilijkheden te overwinnen die eigen zijn aan een toestand van ernstige ziekte of aan de broosheid van ouderdom" (CKK 1520). Daarom vraagt het pastoraal team u om tijdig een afspraak te maken voor de ziekenzalving en, indien mogelijk, niet te wachten tot iemand stervende is. U kunt dit doen door te bellen naar 06 516 398 84.
Wanneer in noodgevallen geen priester beschikbaar is voor het toedienen van het sacrament van de ziekenzalving, is het mogelijk om een ziekenzegen te ontvangen van een pastoraal werker of een parochieel voorganger. Dit is geen sacrament, maar een gebed dat over de zieke wordt uitgesproken en Gods nabijheid benadrukt.
Ziekenzalving: maak tijdig een afspraak!
Het pastoraal team,
Pastoor Mauricio Meneses en parochievicaris Erik Rozeman |
|
|
Derde dinsdag van de maand: Stille aanbidding
19 maart 2024, namens het Pastoraal Team
In veel katholieke kerken kun je naar de stille, of eucharistische aanbidding gaan. Alleen in het aartsbisdom Utrecht zijn er 22 kerken waar dit mogelijk is.
Op de derde dinsdag van 19:30 tot 20:30 uur wordt ook in onze geloofsgemeenschap de stille aanbidding gehouden. Maar wat is het precies? Het is een oude vorm van gebed die terug gaat naar het vroege christendom waarbij het Allerheiligste wordt aanbeden. We willen graag een steeds meer open en uitnodigende kerk zijn waar ruimte is om te bidden ook buiten de vieringen op zondag. Bij de stille aanbidding wordt een geconsacreerde hostie in een monstrans op het altaar uitgesteld.
Laten we naar Hem gaan om naar de stem van God te luisteren, laten we een moment voor onszelf pakken en weg van de rumoerige en drukke wereld gaan en de aanwezigheid van Jezus in de stilte te ervaren.
Wanneer? Elke derde dinsdag van de maand om 19:30 uur.
Dinsdag 17 september
Dinsdag 15 oktober
Dinsdag 19 november
Dinsdag 15 december
Waar? In de kerk.
Voor wie? Voor iedereen, jong en oud die behoefte heeft aan een moment bezinning en in stilte dichtbij God wil zijn. |
|
|
Tweede zaterdag van de maand: Klus- en tuinochtend
6 mei 2023, namens de Locatieraad
Elke tweede zaterdag van de maand komt er een groep vrijwilligers bij elkaar om klussen te doen in en rondom de kerk. Tevens wordt de tuin onderhouden. Ook als u even binnen wilt lopen is dat mogelijk. De koffie staat klaar. Wilt u helpen? Dat kan: u hoeft zich niet aan te melden, maar kom gerust koffiedrinken of meehelpen.
Voor meer informatie of opmerkingen: mail dan naar lrv@pztb.nl
We beginnen om 9.00 uur tot ongeveer 12.00 uur. |
|
|
Vierde dinsdag van de maand: gezamenlijke maaltijd
6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep
Voor iedereen die gezellig samen wil eten hebben we de gelegenheid op de vierde dinsdag van de maand. Een groep komt dan samen in de parochiezaal en een kookteam en gastvrouwen staan klaar om u te ontvangen. De kosten bedragen €7,00 per persoon. U ontvangt dan een heerlijk drie-gangenmenu. Voor meer informatie kunt u Cisca Groothedde aanspreken in de kerk of een mailtje sturen aan pgv@pztb.nl
U bent welkom om 17.15 uur in de parochiezaal.
(In de maanden juli, augustus en september houden we een zomerstop. Ook in december 2024 slaan we een keertje over) |
|
|
Derde zondag van de maand: Omgekeerd huisbezoek (in Salvatorkerk)
6 mei 2023, namens Omgekeerd huisbezoek
(In de maanden juni en augustus 2024 is er geen Omgekeerd Huisbezoek. Wel is er op zondag 21 juli Omgekeerd Huisbezoek).
Het zogenaamde Omgekeerd Huisbezoek is elke derde zondag van de maand om 12.15 uur. Mensen vroegen wel eens aan mij: ‘Loopt dat nou nog, dat omgekeerd huisbezoek?’ Gelukkig kon ik volmondig zeggen: ‘Ja, dat loopt.’
De meeste bijeenkomsten beginnen met een openingsverhaaltje of openingsgedicht waarna de soep en broodjes op tafel komen. Daarna is er ruimte voor wie iets wil vertellen. Zo’n verhaal start dan bijvoorbeeld met een zin als: ‘Wat me nou toch afgelopen week overkomen is.’ Gelukkig zit er veel humor in die belevenissen, maar ook wanneer het serieuze zaken zijn, is daar aandacht voor. Ook verdrietige zaken mogen het licht zien. Daarmee komt een belangrijke doelstelling van het project tot zijn recht. We willen namelijk tijd en ruimte bieden voor Het verhaal van mensen. We maken in ons leven veel mee en we willen anderen vaak niet ‘lastig vallen met ons verhaal’, maar zeker wanneer wij alleen zijn komen te staan, is het ook wel eens heel fijn om het nog eens te mogen zeggen. Wat fijn dan ook om te zien dat er bij het Omgekeerd huisbezoek vertrouwen en respect is voor die momenten van delen met elkaar. Ook de komende tijd willen wij ruimte bieden voor ontmoeting en verhaal en brood en soep met elkaar delen. U bent van harte welkom!
Meestal zijn wij met ongeveer 12 personen. Er zijn enkele vaste bezoekers, maar ook minder vaste bezoekers zijn welkom en gelukkig zijn er altijd weer mensen die voor het eerst komen. Wij, bezoekers van Omgekeerd huisbezoek, hopen dat u nieuwsgierig bent en blijft naar het Omgekeerd huisbezoek en niet zult aarzelen eens bij ons binnen te lopen wanneer u daar behoefte aan heeft. Het wordt al jaren georganiseerd door Charlotte Kamp en Henk Koop.
|
|
|
Eerste dinsdag van de maand: Rozenkransgebed (in Salvatorkerk)
6 mei 2023, namens de pastoraatsgroep
In de maanden juli en augustus is geen Rozenkransgebed in de kerk. De eerste komende is op dinsdag 3 september.
We wensen allemaal een fijne zomer toe en we zien elkaar in september weer!
Gedurende de hele maand oktober hebben we in onze kerk wekelijks de rozenkrans gebeden. Het is een mooi moment van gezamenlijk gebed en bezinning. Om dit niet alleen tot Mariamaanden te beperken, is de kerk vanaf elke eerste dinsdag van de maand om 19.15 uur open om samen de Rozenkrans te bidden.
In eenvoud en met een open hart bidden we samen bij de Mariakapel. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom. Er worden mapjes met het Rozenkransgebed uitgedeeld zodat ook wie niet vertrouwd is met dit gebed makkelijk mee kan doen. We sluiten het gebed met een Maria liedje. Daarna is er gelegenheid om een kopje koffie of thee samen te drinken.
|
|
|
Keer terug
|