Salvatorkerk Salvatorkerk

Salvatorkerk Veenendaal

Adriaen van Ostadelaan 54, 3904 TL Veenendaal


Jaarthema

Personen

  Henk KoopContactpersoon

Wat doet de Jaarthema groep?
Ieder jaar kiest de jaarthemagroep een zogenaamd jaarthema. Aansluitend op het jaarthema worden allerlei activiteiten georganiseerd.

De jaarthemagroep is voortgekomen uit de samenwerking tussen de voormalige parochies Wageningen en Bennekom op het gebied van gezamenlijke liturgie en activiteiten. De groep werd voorgezeten door Ben Pieper, die destijds in beide parochies voorging.
Bij de oprichting van het samenwerkingsverband Veluwe-Rijn van de 11 parochies werden alle parochies bij dit overleg uitgenodigd. Bijna alle parochies, nu locaties, zijn in dit overleg vertegenwoordigd.

Er wordt een jaarthemaboekje gemaakt met gedichten en gebeden, dat aan de locaties wordt aangeboden om onder de parochianen te verdelen.
Vanuit het jaarthema worden suggesties aangereikt, de zogenaamde rode draad, voor de liturgie met lezingen en liederen voor de advent en de vasten.

Exposities en filmavonden, die aansluiten bij het jaarthema, vinden plaats op verschillende locaties. Sprekers worden uitgenodigd voor lezingen. Verder zijn er boekbesprekingsavonden en gespreksochtenden allemaal rond het jaarthema.
Jaarlijks organiseert de jaarthemagroep een midvastenwandeling en de parochiewandeling aan het begin van de zomer. De wandelingen starten steeds vanuit een andere locatie van de nieuwe parochie. Daarnaast worden door het jaar nog verschillende wandelingen georganiseerd met een spiritueel thema, zoals een bronnenwandeling en een oerwoudwandeling. Voor de activiteiten worden de parochianen via de parochiebladen en de locale pers uitgenodigd.


Keer terug